Federatie-beker

De Amerikaanse vrouwenploeg heeft in Atlanta opnieuw het toernooi om de Federatie-beker gewonnen. In de eindstrijd tegen de Sovjet-Unie werd het beslissende punt gemaakt in de vrouwendubbbel, die Garrison en Fernandez in twee sets (6-4, 6-3) wonnen van Zvereva en Savtsjenko. In de finale begon Jennifer Capriati met winst op Leila Mesjki en net als in al haar vorige partijen in twee sets, 7-6, 6-2. Wimbledonfinaliste Zina Garrison redde het echter niet tegen Natalja Zvereva, 6-4, 3-6, 3-6. De Sovjet-Unie had in de kwartfinale een einde gemaakt aan de verrassende opmars van het Nederlands vrouwenteam. Met een moeizame overwinning van 2-1 plaatsten de Russinnen zich voor de halve finales. Brenda Schultz gaf in de openingspartij tegen Leila Meski opnieuw het goede voorbeeld aan teamgenoot Manon Bollegraf. In de brandende hitte stapte Schultz na 2 uur en 15 minuten als winnares van de baan. Manon Bollegraf kon in haar duel met Natalia Zvereva niet voor een stunt zorgen. Met 1-6 en 3-6 werd het krachtsverschil tussen de nummer 29 en 12 van de wereldranglijst uitgedrukt. Bollegraf en Schultz boden vooral in de eerste set (6-7) van het dubbelspel tegen Zvereva/Savtsjenko zware tegenstand. Pas bij 7-9 in de tie-break moest het Nederlandse duo zich gewonnen geven. De tweede set (3-6) duurde korter en was minder spannend.