Asielzoekers blijven spoorloos na vlucht

AMSTERDAM, 30 juli Acht asielzoekers die vrijdagavond ontkwamen uit het verblijfscentrum op Schiphol-Oost zijn nog steeds onvindbaar. Het gaat om twee Bengalen, drie Ghanezen, twee Nigerianen en een Tunesier. Elf anderen zijn inmiddels aangehouden. Volgens een woordvoerder van het ministerie van justitie ontsnapte een groep van 19 asielzoekers vrijdagavond omstreeks half elf nadat zij een raam van gewapend glas met kracht hadden verwijderd. Kort na de ontsnapping werden acht asielzoekers aangehouden. Gisteren trof de politie drie asielzoekers aan in de omgeving van de luchthaven. Sinds de opening van het verblijfscentrum in september 1986 zijn al diverse keren groepen asielzoekers weggelopen. De woordvoerder van justitie onderstreept dat het verblijfscentrum geen gevangenis is en de beveiligingsmaatregelen daarom minimaal zijn.