Taylor meldt in Liberia val van president

LONDEN, 28 juli De Liberiaanse rebellenleider Charles Taylor heeft vannacht in een radio-uitzending gezegd dat hij de regering van Samuel Doe in de hoofdstad Monrovia ten val heeft gebracht. De uitzending werd in Londen opgevangen door de luisterdienst van de BBC. Taylor presenteerde zich in de uitzending als 'president van het Nationale Patriottische Front van Liberia' en zei dat de regering-Doe 'ten val is gebracht en vervangen door een regering van de Nationale Patriottische Assemblee van Wederopbouw'.

Taylor kondigde de afschaffing aan van enkele grondwetsartikelen die betrekking hebben op de uitvoerende en wetgevende macht. Hij zei dat hij uit overwegingen van 'veiligheid van de bevolking' een uitgaansverbod in Monrovia had ingesteld.

De claim van Taylor kon nog niet uit onafhankelijke bronnen worden bevestigd. Er wordt al dagen lang slag geleverd in en om de Liberiaanse hoofdstad. (AFP, DPA)