SVV wacht af

SVV wacht nog altijd op een toezegging van de KNVB dat de eredivisie-wedstrijden van de club dit seizoen in het Feyenoord-stadion kunnen worden afgewerkt. 'De vakanties bij de KNVB duren blijkbaar lang', schamperde voorzitter John van Dijk gistermiddag bij de introductie van het elftal. 'De voetbalbond treuzelt al maanden met het nemen van een beslissing. Dat vind ik een kwalijke zaak.'

Van Dijk liet er geen misverstand over bestaan dat voor SVV het uitwijken naar de Kuip een halszaak is. 'We hebben geen noodplan in de kast liggen', gaf hij aan. 'Als de KNVB geen toestemming geeft, kunnen we terug naar de amateurs. Op ons eigen Sportpark Harga mogen we van de burgemeester om veiligheidsredenen geen eredivie-wedstrijden spelen. De besprekingen met Sparta heb ik afgebroken wegens de starre houding van het bestuur. De Kuip is onze enige mogelijkheid.' SVV had ruim voor het einde van de vorige competitie de verhuizing naar Rotterdam-Zuid met de regionale autoriteiten al geregeld. De KNVB ging minder snel akkoord en stelde twee voorwaarden aan de inwoning. Het sectiebestuur verlangde een schriftelijke garantie van SVV dat voor 1 september met de bouw van een nieuw stadion zou worden begonnen. Bovendien moest Van Dijk de verzekering afgeven dat de verhuizing naar de Kuip slechts een seizoen zou omvatten. Aan beide criteria heeft SVV nog niet voldaan.