Italiaanse Ferruzzi bundelt chemie en agro-industrie

MILAAN, 28 juli Het Italiaanse concern Ferruzzi gaat zijn chemie-onderneming Montedison bundelen met zijn agro-industriele belangen. Gisteren maakte topman Raul Gardini bekend dat er een industrieconcern zal ontstaan dat 'de uitdagingen van de jaren negentig aankan'.

De nieuwe onderneming, met een omzet van omgerekend 54 miljard gulden, zal onder de naam Montedison door het leven gaan.

Afgelopen donderdag werd op de effectenbeurs van Milaan de handel in de aandelen van vier Ferruzzi-ondernemingen stopgezet, evenals de handel in de aandelen Montedison. Ferruzzi had daarom gevraagd omdat er al geruchten de ronde gingen doen over de samensmelting van de bedrijven.

Het is de tweede maal dat Gardini een omvangrijke herstructurering laat plaatsvinden. In februari 1988 ging de financieringsmaatschappij Iniziativa Meta van Montedison over naar Ferruzzi Fianziaria. (Reuter)