Duyndam overleden

Oud-wielrenner Leo Duyndam is op 42-jarige leeftijd in Zuid-Frankrijk overleden. Hij kreeg tijdens het zwemmen een hartaanval. Duyndam was als amateur een van de grootste beloften, hetgeen hij onder meer aantoonde met drie rit-overwinningen in een Olympia's Tour.

De KNWU weigerde in 1966 de 18-jarige Duyndam een proflicentie, omdat hij te jong werd geacht. Een jaar later stapte hij wel over. Duyndam behaalde in het begin van zijn loopbaan als beroepsrenner (1968) een rit-overwinning in Parijs-Nice en werd winnaar van de Ronde van Belgisch Limburg.

Zijn grootste faam verwierf Duyndam op de winterbanen. Hij won zestien zesdaagsen, de eerste met Peter Post in Gent (1968). Duyndam was in het begin van de jaren 1970 het meest succesvol met onder meer vier opeenvolgende overwinningen in Rotterdam ('72/'75).