'Voetbalkaart voor Haagse huurders'

DEN HAAG 27 juli Voorzitter H. J. Werkhoven van de ere-divisieploeg FC Den Haag wil huurders van gemeente- en corporatiewoningen via een geringe opslag bij de huur in het bezit laten komen van een seizoenkaart voor FC Den Haag.

Werkhoven, die sinds begin van deze maand algemeen directeur is geworden van de gemeentelijke dienst Bouwen en Wonen van de gemeente Den Haag, hoopt dat in zijn nieuwe functie snel te kunnen realiseren. 'Zo'n kaart is voor moeder op vaderdag toch nog een hele uitgave. Als je dat wat kan spreiden over het hele jaar, dan is iedereen daarmee gebaat. Mensen van de federatie van woningbouwverenigingen in Den Haag hebben enthousiast gereageerd', zo zegt Werkhoven vandaag in een vraaggesprek met deze krant.

Als het lukt wil hij via opcenten huurders die dat zelf willen, meer aanbiedingen doen. Hij denkt bijvoorbeeld aan een cultureel paspoort waarmee voorstellingen in het muziektheater en de schouwburg kunnen worden bezocht. 'Noem het maar een stukje sociale vernieuwing', zo zegt Werkhoven die de combinatie van zijn beide functies voorlopig alleen maar voordelig vindt. Pag.2: Woningbeleid Den Haag veel te traag