Moord Colombia oud-lid Congres

BOGOTA, 27 juli Een nog onbekende schutter heeft gisteren in de Colombiaanse stad Pereira een voormalig lid van het Congres op straat vermoord. Het slachtoffer was de 65-jarige Jaime Salazar Robledo, die voor de (oppositionele) Conservatieve Partij dertig jaar in het Congres had gezeten.

De politie tast in het duister omtrent het motief voor de moord. Voor zover bekend had Salazar geen banden met de drugsmafia noch kon hij worden beschouwd als een uitgesproken vijand van de cocainekartels in Colombia. Elders in Colombia werden gisteren vijf politie-agenten vermoord.

Uit een justitieel rapport blijkt dat dit jaar al bijna elfduizend mensen het slachtoffer zijn geworden van politiek en drugsgeweld. Vorig jaar werden in Colombia 22.768 mensen vermoord. (Reuter, AP)