Mexicaanse sekte vermoordt dertig tot veertig mensen

MEXICO-STAD, 27 juli Ten minste dertig, maar mogelijk 41 personen zijn het slachtoffer geworden van een geheimzinnige sekte in Mexico. Onder invloed van drugs zouden de leden van de sekte mensen hebben vermoord in de Mexicaanse staten Nayarit en Durango om met mensenoffers hun marihuanahandel te beschermen.

Dinsdag arresteerde de politie veertien mannen en jongens die betrokken zouden zijn bij de moorden. Voorts ontdekte de politie een lederen pijlenkoker met 41 in bloed gedrenkte pijlen erin. Volgens verklaringen van de gearresteerden staat elk van de pijlen voor de geest van een slachtoffer. Op grond hiervan vreest de politie dat het dodental tot veertig kan oplopen. Er zijn evenwel nog geen lijken ontdekt.

Gearresteerde sekteleden vertelden dat de sekteleider, de eveneens aangehouden Olayo Soto, zelfs drie van zijn zoons en zijn vader als menselijk offer had laten vermoorden. De moorden hadden altijd op vrijdagavond en -nacht plaats bij volle maan tijdens zogenoemde zwarte missen. Het bloed van de slachtoffers werd aangeboden aan de afgod 'Amigo' (vriend), die zodoende gunstig gestemd zou worden voor de marihuana-oogst. (AFP, AP)