Fusie filmblad met video-magazine

AMSTERDAM, 27 juli Film en TV Maker, het tijdschrift van de Nederlandse Beroepsvereniging van Film- en Televisiemakers, zal per 1 augustus fuseren met AV-Magazine, het grootste vakblad voor videoprofessionelen, zo heeft Berry Wammes, voorzitter van het NBF-stichtingsbestuur, aangekondigd.

Begin deze week maakte de redactie van Film en TV Maker bekend collectief ontslagen te zijn door het stichtingbestuur, met als aanleiding een schuld aan de drukker van fl. 180.000. Volgens Wammes is de redactie zelf opgestapt. De redactieleden maakten deel uit van het stichtingsbestuur, 'en die stapten daar successievelijk uit, naarmate de financiele problemen groter werden.'

Wammes wijst de persoonlijk aan hem gerichte verwijten over jarenlang wanbeheer af. Het financiele reddingsplan van de redactie heeft hij niet genegeerd, zegt hij. 'Ik heb er alleen over gehoord, maar het niet kunnnen bestuderen want de redactie heeft nooit iets op papier gezet.' Doordat Film en TV Maker zonder redactieleden zit, zal het voorlopig bij de redactie van AV-Magazine worden vertegenwoordigd door Dorothee Verdaasdonk, een bestuurslid van de NBF. De items die zij zal aandragen voor het Film en TV Maker-onderdeel van het maandblad zullen uitgewerkt moeten worden door medewerkers van AV-Magazine. De eerste medewerkers van Film en TV Maker zijn solidair met de gewezen redactie en boycotten het blad.