Delta Lloyd wil 'brede' dekking ziektekosten

ROTTERDAM, 27 juli Verzekeraar Delta Lloyd sluit zich aan bij het onderzoek van collega's Aegon en Nationale Nederlanden naar samenwerking op het gebied van ziektekostenverzekeringen. Dat meldt Delta Lloyd.

Nationale Nederlanden en Aegon kondigden vorige maand aan te willen samenwerken en nodigden andere ziektekostenverzekeraars uit mee te doen. Naast Delta Lloyd zijn ook andere verzekeraars welkom. Eind deze zomer moet het onderzoek naar de mogelijkheden van samenwerking zijn afgerond.

Bedoeling van de samenwerking is een beter resultaat te behalen in de sector ziektekostenverzekeringen waar de concurrentie fel is. De verwachting is dat aanmerkelijk bespaard kan worden als de kosten van juridische, financiele en commerciele afdelingen over een groot aantal verzekerden verdeeld kan worden.

Bij Nationale Nederlanden en Aegon hebben in totaal ruim 400.000 mensen een ziektekostenverzekering afgesloten. Met Delta Lloyd erbij komt dat aantal op ruim 520.000 te liggen met een premie-inkomen van in totaal 710 miljoen gulden. De grootste in de markt, het Zilveren Kruis, heeft ruim 800.000 ziektekostenverzekerden. De Nederlandse markt voor particuliere ziektekostenverzekeraars omvat in totaal naar schatting een premie-inkomen van 5,5 miljard gulden.

Het Zilveren Kruis is met niet commerciele ziektekostenverzekeraars in overleg over samenwerking terwijl de regionale ziekenfondsen ook onderling samenwerking nastreven.