Achterban VVD is positiever dan PvdA over beleid

DEN HAAG, 27 juli De achterban van de VVD is over het algemeen positiever over het beleid van het kabinet Lubbers-Kok dan de aanhang van de PvdA. Dit blijkt uit een onderzoek van het NIPO onder 1.029 mensen. Van de liberalen vindt 25 procent van de ondervraagden dat het kabinet goed werk doet, terwijl bij de PvdA niet meer dan 21 procent tot die conclusie komt. Bij degenen die zich tot de VVD rekenen, beoordeelt 61 procent het kabinetsbeleid als matig. Bij de PvdA-achterban is dat 64 procent. Daarentegen vindt 13 procent van de PvdA'ers dat het kabinet geen goed werk levert, terwijl maar 7 procent van de VVD-aanhang zo negatief is. Het meest te spreken over het beleid zijn de CDA-stemmers. Van hen vindt 55 procent dat het kabinet goed werk levert. Veertig procent beoordeelt de prestaties als matig.