Vredestein komt niet in handen Michelin

ROTTERDAM, 26 juli De verkoop van de autobandenfabriek van Vredestein in Enschede aan Michelin-dochter Kleber gaat niet door. Volgens FNV-bestuurder F. Plomp kunnen massale ontslagen of zelfs sluiting het gevolg zijn. De directie ontkent dit. De fabriek behaalde vorig jaar met 1.450 werknemers een omzet van ongeveer 300 miljoen gulden en een verlies van 12 miljoen. Het is de grootste particuliere werkgever in Enschede en biedt werk aan 700 tot 800 mensen bij toeleveranciers in de regio. Aanvankelijk wilde Pneumatique Kleber de fabriek overnemen, maar te grote technische verschillen maken samenwerking niet rendabel, zo is gisteren bekendgemaakt.

Ir. C. Hoogendijk, bestuursvoorzitter van Vredestein, noemt het 'onzin' dat de werkgelegenheid door het afblazen van de overneming in gevaar zou zijn. Maar Plomp, die de resultaten van de bandenfabriek over de eerste vijf maanden heeft gezien, geeft de fabriek weinig kans als niet binnen drie maanden een nieuwe partner wordt gevonden. De koers van Vredestein daalde vanmorgen twee gulden tot 14,50 gulden.

Pag.11: Technische problemen