Schoudervulling

In de laatste show van Yves Saint Laurent, gisteren gehouden, komt geen schoudervulling voor, weet de InternationalHerald Tribune. De vrouw zal het weer met haar eigen schouders moeten doen. Wat zal het lot zijn van al die plotseling overbodig geworden schoudervullingen? De handige met de klitstrookjes die snel in elke trui gestopt konden worden. De mooie, zorgvuldig met de stof van het bijbehorende bloesje overtrokken. De zachte met pluizigheid gevulde, de keiharde schuimrubberen vullingen, zakken vol, bergen van vullingen over de hele wereld. Wat moet er van ze worden? En hoe moet het met ons, nu de vullingen ineens passe zijn?

'Met die vullingen kun je de breedste heupen nog smal laten lijken', zei Nico Verhey laatst minachtend in een vraaggesprek. Zelf heeft hij natuurlijk geen heupen. En hij is zo te horen ook niet van plan om zijn waardering voor de vrouwenheup te herzien. En ook Yves zal wel niet bedoelen dat hij rondingen voortaan mooi vindt in zijn mantelpakjes. Vrouwen mogen alleen niet meer smokkelen van de strenge modemeesters. Misschien is het goed om toch een enkel vullinkje te bewaren, in een hoekje van de kast. MdV

    • in de Marge