Mishandelingen

De Duitse Ruiter Vereniging zal na de Wereldspelen van de hippische sport een onderzoek instellen naar de nieuwe beschuldigingen over dierenmishandeling van Westduitse ruiters. In het vandaag verschenen weekblad Stern verklaart een niet met name genoemde 'insider' onder ede dat hij als assistent van onder meer de voormalige Nederlander Sloothaak, die als solidaire werknemer van de al eerder beschuldigde Schockemohle bedankte voor de Spelen, te hebben gewerkt. In die hoedanigheid stuitte hij op wreedheden. Ook anderen herinneren zich voorvallen waarbij zelfs de succesvolste Westduitse ruiter aller tijden, Hans Gunter Winkler, niet wordt gespaard. De voorzitter van de 540.000 leden tellende DRV, Dieter Graf Landsberg-Velen, heeft verklaard alle in het artikel beschuldigde gruiters als onschuldig te beschouwen totdat het tegendeel is bewezen.