Israel mengt zich in strijd shi'ieten in zuiden Libanon

SIDON, 26 juli Israelische militairen hebben zich gisteren in het zuiden van Libanon gemengd in de strijd tussen twee Libanese shi'itische groeperingen, die al tien dagen hevige gevechten met elkaar voeren.

Bronnen in Libanon meldden dat de Israelische troepen samen met hun bondgenoten van het Zuidlibanese Leger vooral de aanhangers van de pro-Iraanse Hezbollah-beweging bestookten. Gisternacht overschreden Israelische tanks en artillerie de Libanese grens; ze namen vervolgens posities in op heuvels van waaruit ze de strijd tussen Hezbollah en de door Syrie gesteunde Amal-militie konden volgen.

De Israeliers bestookten vooral Hezbollah met granaten maar ontzagen ook de stellingen van Amal en van een groep Palestijnse strijders niet. De Palestijnen waren aanvankelijk door PLO-voorzitter Yasser Arafat naar de gevechtszone gezonden om als een buffermacht te fungeren. Toen Hezbollah hiervan niet gediend bleek te zijn sloten ze zich aan bij Amal.