Geveke

De nettowinst van Geveke (technische handel) is in het eerste halfjaar ten opzichte van dezelfde periode van 1989 gestegen met ruim 26 procent van fl. 5,4 miljoen tot fl. 6,9 miljoen. De stijging kwam tot stand door een sterke omzetgroei van 32 procent van fl. 261 miljoen tot fl. 345 miljoen. Van de groei was 17 procent autonoom, aldus Geveke. Geveke verwacht dat de omzet in het tweede halfjaar minder sterk zal stijgen dan in de eerste zes maanden. Samen met een aanhoudende druk op de marges zal daardoor het resultaat in het tweede halfjaar iets lager uitkomen dan in de eerste helft van het jaar. Toch zal de winst per aandeel over het vergrote aandelenkapitaal over heel 1990 tenminste tien procent stijgen ten opzichte van 1989. Toen bedroeg het fl. 5,16. In het eerste halfjaar ging de winst per aandeel omhoog met 17 procent van fl. 2,58 naar fl. 3,03.