Wielerselectie

De profsectie van de Koninklijke Nederlandse Wielrenunie (KNWU) heeft tien renners aangewezen voor de wereldtitelstrijd op de weg, op 2 september in het Japanse Utsunomiya. Jan Raas en Peter Post, die als ploegleider in Japan zal optreden, leveren met drie coureurs het merendeel van de selectie. Erik Breukink moet het voorlopig met een ploeggenoot doen: Jos van Aert. De aangewezen renners zijn: Winnen, Maassen, Solleveld (uit de ploeg Raas), Breukink, Van Aert (beiden Gisbers), Rooks, Bouwmans, De Koning (ploeg Post), Ducrot (Priem), Van der Poel (Godefroot). Belangrijkste kandidaten voor de overige twee posities zijn Tolhoek, Verhoeven en Suykerbuyk. Jelle Nijdam behoort niet tot de selectie. Hij heeft zich afgemeld. Nijdam vindt het parcours in Japan te zwaar. Het sport- en adviesbureau Schraders en Van Seggelen heeft voor de profsectie van de KNWU een hoofdsponsor voor het WK gevonden. Het bedrijf dat zijn naam nog niet wilde bekendmaken, betaalt voor een driejarige overeenkomst een bedrag van in totaal 225.000 gulden.