Lewis-Johnson

De Internationale Atletiekfederatie (IAAF) is tegen een apart sprintduel tussen wereldrecordhouder Carl Lewis en Ben Johnson. In de Verenigde Staten worden voorbereidingen getroffen voor een dergelijke tweestrijd die voor veel geld op een parkeerplaats in Las Vegas of in Atlantic City zou moeten plaatsvinden. 'We zijn tegen iedere speciale wedstrijd tussen twee atleten', verklaarde IAAF-voorzitter Primo Nebiolo in Seattle. Hij kondigde maatregelen aan tegen de twee sprinters als ze het standpunt van de IAAF negeren. 'Als het onderlinge duel wordt uitgevochten tijdens een normale race met zes andere atleten maken we geen bezwaar.'

Johnson is in september verlost van een tweejarige schorsing wegens het gebruik van verboden stimulerende middelen. De Canadees moest zijn Olympische gouden medaille en wereldrecord inleveren.