Foto

Hoewel Madonna zich met haar 'Blond Ambition'-tournee richt op een wat rijper publiek, werden gisteravond in de Kuip weer heel wat flauwgevallen meisjes uit de eerste rijen geplukt. Het stadion was niet uitverkocht; een strop voor de zwarthandelaren die met kaartjes bleven zitten of ze tegen bodemprijzen van de hand deden. Veertigduizend aanwezigen waren getuige van een indrukwekkend en strak georganiseerd popspektakel. De nieuwe, volwassen Madonna bediende zich van schuttingtaal ('Is het hier fucking zomer? Waarom is het dan zo fucking koud!'). Ze danste op het altaar, zong in het vooropgenomen nonnenkoor en draaide een plaatje voor danspartner Dick Tracy ('This is my Dick!'). De blikkerige discodeunen van zes jaar terug hebben een plaats gekregen in een veelzijdige Broadway-show, waarin dans en aankleding net zo belangrijk bleken als de muziek. (foto Rob Verhorst)