Colombia zal met VS in beslag genomen geld van drugsbazendelen

BOGOTA, 25 juli De Verenigde Staten en Colombia zijn gisteren overeengekomen de in beslag genomen bezittingen van drugshandelaren die in de VS zijn veroordeeld tussen beide landen te verdelen. De overeenkomst werd in Bogota getekend door de Colombiaanse minister van justitie, Roberto Salazar, en de Amerikaanse ambassadeur, Thomas MacNamara. De afspraak geldt in het geval informatie van de Colombiaanse overheid heeft geleid tot de aanhouding van een drugshandelaar in de VS. Minister Salazar zei dat het geld dat op deze manier beschikbaar komt als compensatie moet dienen voor 'de enorme inspanning van Colombia in de zin van zijn economie en het verlies van mensenlevens in de strijd tegen de drugs'.

Het akkoord voorziet verder in maatregelen tegen het witwassen van drugsgelden.