BASF investeert fors in DDR

Niet bekend

Tot nu toe zijn zo'n 120 samenwerkingsverbanden tussen chemie-ondernemingen uit de Bondsrepubliek gesloten met Oostduitse branchegenoten, aldus een woordvoerder van BASF, maar nu gaat het volgens hem om een directe overneming.

Synthesewerk, dat voor de oorlog is gebouwd en tijdens de oorlog zwaar is beschadigd, zet met 5.000 personeelsleden jaarlijks ongeveer 600 miljoen mark om. De produktie bestaat voornamelijk uit chemische produkten, die zijn bestemd voor de landen in Oost-Europa. BASF (omzet 47,62 miljard mark) zal een definitieve beslissing nemen over de overneming als er een snelle oplossing mogelijk is voor de milieuproblemen van Synthesewerk. In vergelijking met andere Oostduitse chemische bedrijven is het milieu-verleden van Synthesewerk 'betrekkelijk goed', aldus de BASF-woordvoerder. (Reuter)