Vroom en Dreesmann opent 'koopjes-warenhuis'

ROTTERDAM, 24 juli Vroom en Dreesmann sluit 1 september haar warenhuis in het Limburgse Brunssum en zal een van haar warenhuizen in Amsterdam ombouwen tot een stuntpaleis, een winkel waar alleen sterk afgeprijsde produkten zullen worden verkocht. V en D is daarmee het eerste grootwinkelbedrijf in Nederland dat een dergelijke outletstore begint.

Dit heeft Gerard Toussaint van de Dienstenbond FNV vanochtend bevestigd. Het ligt volgens Toussaint niet in de bedoeling van V en D om meer van dit soort 'dumpwarenhuizen' te beginnen. 'Ze hebben ons bezworen dat dit de enige blijft, dat er geen aparte ketens van dumpwinkels komt', aldus Toussaint.

In de outletstore zal V en D spullen verkopen die het bedrijf in de gewone warenhuizen niet tegen gebruikelijke prijzen kwijt kan, of spullen die in te grote hoeveelheden zijn ingekocht. De outletstore komt in het V en D-warenhuis Amsterdam Nieuw-West, een vestiging die V en D anders had moeten sluiten omdat deze niet in het nieuwe winkelconcept past. De sluiting van het warenhuis in Brunssum, waar de vakbonden overigens nog hun advies over moeten uitbrengen, kost 66 arbeidsplaatsen. V en D zal alles in het werk stellen om de betrokken personeelsleden elders binnen het concern te werk te stellen. De sluiting past binnen het eerder dit jaar aangekondigde beleid om kleine warenhuizen te sluiten dan wel te vergroten zodat ze in het nieuwe winkelconcept van V en D passen. Eerder dit jaar is het warenhuis in IJmuiden dicht gegaan. Medio volgend jaar zal waarschijnlijk de vestiging in Kerkrade de deuren definitief dichttrekken.