Thatcher wijzigt ploeg voor zesde keer in een jaar

LONDEN, 24 juli De Britse premier, Margaret Thatcher, heeft gisteren voor de zesde keer in twaalf maanden haar regering gewijzigd, maar de operatie betreft alleen lagere posten. De verschuivingen zijn bedoeld om haar regering een frisser uiterlijk te geven met het oog op de verkiezingen die binnen twee jaar moeten worden gehouden.

Onderminister van buitenlandse zaken Francis Maude, die zich op het ogenblik in Hongkong bevindt op weg naar China, is benoemd als opvolger van staatssecretaris van financien Peter Lilley. Deze verving vorige week de wegens anti-Duitse en anti-Europese uitlatingen in opspraak geraakte Nicholas Ridley als minister van handel en industrie.

Minister van sportzaken Colin Moynihan, een fel tegenstander van het geweld van Britse voetbalsupporters, is bevorderd tot onderminister van energiezaken. Hij wordt opgevolgd door Robert Atkins, een liefhebber van cricket en onderminister op het ministerie van transport. (Reuter/UPI)