Fiorentina

AC Milan-voorzitter Silvio Berlusconi krijgt concurrentie van een zakenvriend uit Florence. Filmproducent Mario Cecchi Gori betaalde na maandenlange onderhandelingen bijna 25 miljoen gulden voor de overname van de Italiaanse voetbalclub Fiorentina. De familie Pontello werd uitgekocht. Gori wil Fiorentina binnen enkele jaren weer aan de absolute top van Italie en Europa helpen. 'Juventus en AC Milan zijn natuurlijk sterke clubs, maar ik ben ervan overtuigd dat wij ze het in de toekomst zeer moeilijk kunnen maken.' Inmiddels heeft Fiorentina zich redelijk versterkt, vooral in aanvallend opzicht. De nieuwe trainer Sebastiao Lazaroni, oud-bondscoach van Brazilie, kan de Roemeense international Marius Lacatus opstellen. Van Berlusconi kocht Gori aanvaller Borgonovo en middenvelder Fuser. Toch vlast hij nog op een grote naam. Gori wilde de Belg Scifo, maar die mag niet vertrekken van Auxerre.