Doel Faldo

Nick Faldo heeft zich tot doel gesteld de komende tien jaar de golfwereld te overheersen. De Engelsman heeft zijn zinnen gezet op een Grand Slam; in een jaar overwinningen in de vier 'Majors' US-Masters, US-Open, Brits Open en US-PGA Championship. 'Mijn seizoenen zullen tot het jaar 2000 rond de Grand-Slam-toernooien worden ingedeeld', vertelde Faldo een dag na zijn triomf in het 119de Brits Open op de Old Course van St Andrews. 'Het aantal wedstrijden kort ik derhalve in tot minder dan 25 per jaar.'

Faldo speelde tot nog toe jaarlijks meer dan dertig toernooien. Faldo streeft eerder roem dan geld na. Zijn manager John Simpson rekende de kampioen gisteren voor, dat zijn zege in het Britse Open tien miljoen pond sterling (33 miljoen gulden) waard kan zijn als hij ingaat op alle aanbiedingen die hem deze week bereiken. Faldo zal echter de meeste voorstellen naast zich neerleggen. 'Ik voel er niets voor mijzelf mentaal en fysiek te vermoeien. Ik hoop ook nooit het gevoel te krijgen opgebrand te zijn.'