Crown van Gelder

De winst na belastingen bij papierfabrikant Crown van Gelder is in de eerste helft van dit jaar met bijna 40 pct gestegen van fl. 8 mln vorig jaar tot fl. 11 mln. Voor belastingen werd een resultaat behaald van fl. 16 mln tegen fl. 12 mln in 1989. Het resultaat is verbeterd als gevolg van een goede vraag naar papierprodukten en een efficient gebruik van de twee papiermachines. De omzet steeg van fl. 150 mln tot fl. 157 mln en in volume van 72.500 ton tot 78.300 ton in deze eerste zes maanden. Door lagere bedrijvigheid in het derde kwartaal en een verbouwing die een papiermachine tijdelijk zal stilleggen zal zal de winst in het tweede halfjaar niet van gelijke omvang zijn als in de eerste helft van dit jaar. Wel mag worden aangenomen dat de nettowinst over heel 1990 belangrijk hoger zal uitvallen dan over het boekjaar 1989 toen de nettowinst fl. 13,7 mln bedroeg.