Tumult bij sluiting van 'Frans Hals'

HAARLEM, 23 juli Aan het sluiten van de grote Frans Hals-expositie in Haarlem is gistermiddag de politie te pas gekomen. Een groep van ongeveer honderd bezoekers uit binnen- en buitenland kreeg om vier uur, een uur voordat de expositie definitief zou sluiten, te horen dat het museum zo vol was dat het gevaarlijk zou zijn nog mensen binnen te laten. Er werd in alle talen schande geroepen. 'Wij komen nooit meer naar Nederland', brieste een Brusselse dame. Er werd ook driftig geklopt op borden met als sluitingsuur 17.00 uur. De groep wachtenden werd zo opdringerig dat het museum de politie inschakelde. Na bemiddeling door de politie kregen de wachtenden om half vijf alsnog een uur om als allerlaatsten de expositie tebekijken. Inmiddels was de drukte enigszins geluwd. De expositie heeft ruim 140.000 bezoekers getrokken.