Nominaties toneelprijzen Louis en Theo d'Or bekend

AMSTERDAM, 23 juli De actrices Chris Nietvelt, Katelijne Daamen en Annet Nieuwenhuijzen en de acteurs Pierre Bokma, Peter Oosthoek, Rudolf Lucieer en John Kraaykamp zijn genomineerd voor de Theo en Louis d'Or, de belangrijkste toneelprijzen van het jaar. Vijf van de zeven uitverkoren rollen werden gespeeld bij Toneelgroep Amsterdam, het Nationale Toneel en de Voorziening; twee (Nieuwenhuijzen in Jaloezieen en Kraaykamp in Zondagskinderen) zijn afkomstig uit vrije produkties.

De kandidaten voor de Colombina en de Arlecchino, voor de beste bijrollen, zijn Gilda de Bal, Yvonne van den Hurk, Pauline van Rhenen, Celia Nufaar, Vic de Wachter, Eric van der Donk, Victor Low en Allard van der Scheer.

Er zijn vier genomineerden voor de Prosceniumprijs, voor de opmerkelijkste prestatie van het afgelopen toneelseizoen: Jan Versweyveld voor de vormgeving van Lulu, Adelheid Roosen, GeorgeGroot en Marcelle Meuleman voor Tergend langzaam wakker worden, het RO-theater voor Vrouwen voor rivierlandschap en Luc Perceval, die Strange interlude regisseerde.

De prijzen worden op 17 september in theater Zuidplein in Rotterdam uitgereikt door Pierre Janssen.