IN DE MARGE; Handen thuis

Veel psychotherapeuten knopen volgens een recent onderzoek seksuele betrekkingen aan met hun vrouwelijke patienten, die daar meestal niet beter van worden. Het gros van de ondervraagde therapeuten klaagt dat hun opleiding niet voorziet in het hanteren van seksuele gevoelens en hen niet informeert over de gevolgen van het daaraan toegeven. Arm incestslachtoffer dat bij de therapeut op diens gevaarlijke divan belandt. Haar vader was tijdens zijn opleiding ook nooit bijgebracht dat hij zijn handen thuis moest houden evenmin als de onderwijzer die een andere patiente heeft misbruikt. Mijn autorijschool heeft trouwens ook gefaald. De voorrangsregels zaten wel in het lespakket, maar dat ik niet expres iemand dood mag rijden, is me nooit expliciet gezegd.

    • E. Etty