Derde zege Spaan

De Nederlandse motorcoureur Hans Spaan heeft op het circuit van Le Mans de Grote Prijs van Frankrijk in de 125cc-klasse gewonnen. Het was de derde van het seizoen voor de Castricummer. De Honda-coureur versloeg de Italiaan Romboni, na een spannend gevecht. De Westduitser Stefan Prein werd derde. In de strijd om de wereldtitel heeft Prein de leiding met 118 punten, voor de Italiaan Capirossi (113) en Spaan (90). Ook het zijspanduo Streuer en De Haas heeft weer kansen op de wereldtitel. Streuer stuurde bekwaam naar de tweede plaats, achter wereldkampioen Webster. Omdat concurrent Michel de streep niet haalde, rukte de Nederlandse combinatie in de algemene rangschikking op naar de tweede plaats. Na negen GP's heeft Streuer nog 21 punten achterstand op Webster: 136 om 115. Michel staat op 111.