Man pikt geld in voor The Wall

ENSCHEDE, 21 juli Een 24-jarige man uit Enschede is er met ruim 35.000 gulden vandoor die was betaald door 108 personen voor een bezoek aan het rockconcert The Wall dat vandaag in Berlijn wordt gehouden. Dit heeft de politie van Enschede gisteren meegedeeld. De politie was donderdagavond door touroperator OAD uit Holten, die voor het vervoer naar Berlijn zou zorgen en die reeds 15.000 gulden aan verblijfskosten in hotels had betaald, gewaarschuwd dat de man nog steeds geen geld had overgemaakt. Onder deze omstandigheden wilde de busonderneming niet naar Berlijn afreizen.

De politie van Enschede heeft gistermorgen de deelnemers aan de reis opgevangen op de Oude Markt in Enschede. De betrokkenen vertelden dat ze aan de man per persoon 325 gulden hadden betaald voor het concert. Bij het gesprek was ook een vertegenwoordiger van de OAD aanwezig om te proberen alsnog een oplossing te vinden.

Uiteindelijk kon met 72 van de 108 gedupeerden een vergelijk worden bereikt. Tegen betaling van 175 gulden heeft de OAD hen alsnog in twee bussen naar Berlijn vervoerd. De man is voortvluchtig. Tegen hem is een opsporingsbevel uitgevaardigd.