Extra beloning bejaardenwerkers

UTRECHT, 21 juli De 70.000 werknemers in de bejaardenoorden ontvangen 110 gulden meer bij een eenmalige eindejaarsuitkering van 360 gulden bruto. De daarvoor benodigde loonruimte kon volgens de vakbonden onder meer worden geput uit het feit dat de verhoging van de onregelmatigheidstoeslag niet al op 1 juli 1990 ingaat maar pas een half jaar later. Ook is overeengekomen met de werkgevers dat de eenmalige uitkering van 2,24 procent niet over het oude salaris zal worden berekend, maar over het nieuwe salaris dat vergeleken met het oude loon 3,8 procent is gestegen. Voorts kwamen vakbonden en werkgevers overeen dat bij de volgende salarisronde alle werknemers in de bejaardenoorden een even grote salarisverhoging krijgen. Het onlangs bereikte cao-akkoord voorzag in een extra beloning.