Man gedood bij aanhouding door Haags arrestatieteam

ROTTERDAM, 20 juli Een nog onbekende man is gisteravond in Leiden omstreeks elf uur gedood bij aanhouding door een arrestatieteam van de Haagse gemeentepolitie.

Dat heeft een woordvoerder van de Haagse politie vanmiddag bevestigd. De rijksrecherche doet een onderzoek naar de gang van zaken.

Volgens de politiewoordvoerder trok de man een revolver op het moment dat het arrestatieteam hem wilde aanhouden. Daarop schoten de twee leden van het arrestatieteam gericht op de verdachte. Hij kwam nagenoeg onmiddellijk te overlijden.

De man maakte deel uit van een zes man tellende groep die ervan wordt verdacht een tiental gewapende overvallen in de Haagse regio te hebben gepleegd. Bij een van die overvallen werd een Haagse juwelier neergeschoten, aldus de politie.

Alle zes werden gisteren gearresteerd. Volgens de Haagse politie bereidden ze op het moment van arrestatie een nieuwe overval voor. Een der verdachten ging bij de aanhouding een lid van het arrestatieteam te lijf en brak in het daarop volgende handgemeen een arm.

De politie van Leiden was niet op de hoogte van de actie van het Haagse arrestatieteam. Volgens de Haagse politie was het gisteren niet mogelijk het Leidse politiekorps tijdig te informeren.