Cel voor Rose

De voormalige Amerikaanse honkbalheld Pete Rose is door de rechtbank in Cincinetti veroordeeld tot vijf maanden gevangenisstraf wegens belastingfraude. Hij kreeg bovendien een boete van bijna een ton. Rose werd elf maanden geleden door de honkbalfederatie al geschorst wegens niet toegestane gokpraktijken. 'Ik schaam me diep, dat ik vandaag hier voor u sta', zei Rose in het beklaagdenbankje tegen het hof. 'Ik heb mijn waardigheid verloren, mijn zelfrespect, mijn dierbare supporters en vele goede vrienden. Maar wat ik nog het ergste vind, is dat mijn vrouw nu tegen mijn vijfjarige zoontje moet zeggen, dat zijn vader een bajesklant is.'

Rose gaf eerder dit jaar toe dat hij in de jaren 1985 en 1987 met zijn belastingaangifte heeft gesjoemeld. Hij verzweeg ondermeer een bedrag van zeven ton aan inkomsten door persoonlijke optredens, de verkoop van honkbalsouvenirs en gokken.