Alan Bond is bereid op te stappen

LONDON, 20 juli De Australische zakenman Alan Bond (52) heeft gisteren aangeboden op te stappen als topman van het noodlijdende Bond-imperium. In ruil daarvoor moeten de schuldeisers zich rustig houden.

Bond Corp zucht onder een schuldenlast van omgerekend 9 miljard gulden. De verkoop van bezittingen heeft tot dusverre weinig verlichting gebracht. Bond wil opstappen op voorwaarde dat de schuldeisers akkoord gaan met een herstructurering van de onderneming en met een vrijstelling van betaling van rente en aflossing gedurende een jaar. Dat heeft Peter Lucas, directeur van Bond Corp, gisteren verklaard.

In Londen vergaderden schuldeisers over de twee voorstellen. Een beslissing is uitgesteld tot 9 augustus om alle aandeelhouders de gelegenheid te geven kennis te nemen van de plannen.

Het bedrijf van Bond draait slecht. Vorig boekjaar werd een verlies geleden van 1,3 miljard gulden, toen een record in de Australische geschiedenis. Dat werd later nog overtroffen door Bell Resources, ook een onderneming van Bond, met een verlies van 1,6 miljard gulden. Tot Bond Corp behoren brouwerijen, onroerend-goed, mediabelangen en beleggingsactiviteiten. (Reuter)