Ruding benoemd tot commissaris bij Citicorp Bank

ROTTERDAM, 19 juli Oud-minister dr. H. O. C. R. Ruding is benoemd tot commissaris bij Citicorp/ Citibank, de grootste bank van de Verenigde Staten. De bank meldt dat Ruding met ingang van vandaag de functie bekleedt.

De Amerikaanse bank hecht grote waarde aan de internationale ervaring van Ruding. De oud-minister van financien was voorzitter van het beleidsbepalend orgaan van het Internationale Monetair Fonds (IMF). Hij was kandidaat voor het voorzitterschap van het IMF en de Bank voor Oost-Europa. In beide gevallen verloor hij de slag met een Fransman.

Voor zijn minsterschap was Ruding lid van de raad van bestuur van de Amro Bank. Per 1 september wordt Ruding voorzitter van de Nederlands Christelijke Werkgeversorganisatie (NCW). Op dit moment is hij onder meer adviseur van Nationale Nederlanden, Unilever en de Robeco-groep.