Pirelli

De bandenmaker Pirelli Tyre Holding heeft in de eerste helft van dit jaar een geconsolideerde omzet geboekt van fl. 3,16 miljard tegen fl. 3,36 miljard in dezelfde periode van verleden jaar. De daling met zes procent is het onmiddellijke gevolg van de koersdaling van de Amerikaanse dollar ten opzichte van de gulden met ongeveer tien procent. In dollars uitgedrukt steeg de omzet vijf procent van 1,58 tot 1,66 miljard dollar.

Het ziet ernaar uit dat de winst over het eerste halfjaar aanzienlijk lager is uitgevallen dan die in de overeenkomstige periode van 1989. Maatregelen om de kosten te beheersen, de gunstige invloed van het seizoen en vermindering van de invloed van enkele negatieve factoren doen vermoeden dat het tweede halfjaar beter zal zijn dan de eerste zes maanden, aldus Pirelli.