Personalia

Peter Struycken, beeldend kunstenaar, wordt per 1 augustus coordinator en conservator voor de kunstzinnige aspecten van het Haagse binnenstadsproject 'De kern gezond'. Opdrachtgever is de Stichting Stroom, die per 1 juli het niet-museale beeldende kunstbeleid van Den Haag uitvoert. Het project behelst een grondige herinrichting van de openbare ruimte in de Haagse binnenstad, onder andere door een ingrijpende aanpassing van het verkeerssysteem. Samen met medewerkers van diverse gemeentelijke diensten zal Struycken de plaatsen bepalen waar kunst moet komen en voorstellen doen voor het soort kunst en door welke kunstenaars.

Myung Whun Chung, de Zuidkoreaanse dirigent van de Parijse Bastille-opera, en zijn zusters, de violiste Kyung Wha Chung en de celliste Myung Wha Chung, zijn door Noord-Korea uitgenodigd voor een optreden in Pyongyang. Het concert zal een van de eerste contacten zijn tussen de twee landen. De premiers van Noord- en Zuid-Korea hebben overeenstemming bereikt om elkaar over enige tijd voor het eerst sinds 1945 te ontmoeten.