Personalia

Koen van Velsen, architect uit Bussum, heeft de A. J. van Eckprijs gewonnen voor zijn bibliotheek in Zeewolde. Deze prijs, die in 1963 ter nagedachtenis van Van Eck door zijn echtgenote is ingesteld, wordt eens in de vijf jaar uitgereikt aan een architect die zich onderscheidt door de zuivere integratie van de constructie in het geheel. De Van Eckprijs is eerder uitgereikt aan onder anderen J. van Stigt, W. Quist, H. Hertzberger en J. Benthem en W. Crouwel.

Paul Middellijn, Surinaamse dichter en voordrachtskunstenaar is de winnaar van de Etnisch Culturele Kunstvorm-prijs (ECK), een bronzen beeld dat 'de erkenning is van en waardering voor prestaties van allochtone kunstenaars'.

Volgens de jury is Middelijn een 'inspirator voor een generatie jonge kunstenaars uit verschillende etnische groepen.'

Eerder ging de prijs naar onder anderen de regisseur Rufus Colins en de actrice Gerda Havertong.