Kashmir onder direct bestuur van Delhi geplaatst

NEW DELHI, 19 juli De Indiase regering heeft gisteren de deelstaat Jammu en Kashmir onder federaal bestuur geplaatst. De regering vindt de toestand in de deelstaat te onstabiel om hier een gekozen lokale regering te laten regeren. Indiase veiligheidstroepen doodden gisteren 34 militante moslims bij de grens die Kashmir tussen India en Pakistan verdeelt. Daarnaast kwamen bij twee verschillende aanslagen door militante moslims zes veiligheidsagenten om het leven.

De gevechten vielen samen met een tweedaags overleg tussen India en Pakistan in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad over vermindering van de spanningen aan de grens. De twee landen hebben al twee oorlogen uitgevochten om Kashmir. India verwijt Pakistan dat het militante moslims in Jammu en Kashmir oefent en bewapent. Pakistan ontkent dit. Extremisten in Kashmir protesteren tegen het feit dat Kashmir zelf niet vertegenwoordigd is bij de besprekingen. (Reuter, AP, UPI)