Vereniging Eigen Huis wil verlaging hypotheekrente

ROTTERDAM, 18 juli De Vereniging Eigen Huis vindt dat de banken de hypotheekrente met een kwart procent moeten verlagen nu de rente op de kapitaalmarkt is gedaald.

Volgens de vereniging van huiseigenaren maken de banken voldoende winst, ook als ze nu de hypotheekrente verlagen. Eigen Huis rekent voor dat bij een verlaging van een kwart procent de maandelijkse hypotheeklast van de gemiddelde huiseigenaar met dertig gulden vermindert.

De banken zien voorlopig geen reden de hypotheekrente te verlagen. De ontwikkelingen op de kapitaalmarkt geven daartoe geen aanleiding, aldus een woordvoerder van de Amro Bank vanochtend. 'Ook nu weer blijkt dat de banken bij een verhoging van de rente meer haast hebben de hypotheekrente aan te passen dan bij een verlaging', zegt Eigen Huis.