Hongarije wil in 1995 bij de EG

BRUSSEL, 18 juli Hongarije wil tegen 1992 een associatie-akkoord met de Europese Gemeenschap hebben gesloten en wil zich in 1995 volledig bij de Gemeenschap aansluiten. Dat heeft de Hongaarse premier, Jozsef Antall, gisteren in Brussel gezegd. 'We hebben een kans dat onze aanvraag voor lidmaatschap vanaf 1995 zal worden geaccepteerd. Dat is ons doel', aldus Antall, wiens drie-partijencoalitie in mei de verkiezingen won.

Antall maakte zijn opmerkingen na na besprekingen met de voorzitter van de Europese Commissie, Jacques Delors, en met de commissaris voor externe betrekkingen, Frans Andriessen. De premier zei dat onderhandelingen over een associatie-akkoord met de EG in september zullen beginnen. Volgens bronnen bij de EG heeft Delors positief gereageerd op Antalls oproep hierover op 1 januari 1992 een akkoord te hebben bereikt. (Reuter)