EIB leent KLM 12 miljoen gulden

ROTTERDAM, 18 juli De Europese investeringsbank (EIB) stelt 12 miljoen gulden beschikbaar voor een tweede Fokker-50 vluchtsimulator op het vliegveld Beek in Limburg. Het geld is bestemd voor de KLM-Schreiner Aviation Group, die in Beek een vliegopleiding verzorgt voor piloten uit een aantal landen.

De EIB stelde eerder al kredieten beschikbaar voor de aanschaf van een F-27 en de eerste Fokker-50 vluchtsimulator.

Luchthaven Beek ligt in een regionaal ontwikkelingsgebied en de EIB financiert het project met het oog op de economische voordelen voor het zuidelijke deel van Limburg.

Met het nieuwe steunbedrag komt dit jaar de totale kredietverlening van de bank aan Nederland uit op 419 miljoen gulden. De EIB kende eerder dit jaar 30 miljoen gulden toe aan DSM, eveneens gesitueerd in de Limburg, voor de bouw van twee fabrieken in Geleen en Heerlen voor de produktie van Dyneema, een hoogwaardige synthetische vezel.

De EIB heeft voorts aan de KLM een krediet toegezegd van in totaal 227 miljoen gulden voor de aanschaf van twee nieuwe Boeing 747-400 toestellen.