Aardbeving in de Filippijnen eist zeker 300 levens

Het officiele dodental van de zware aardbeving die gisteren de Filippijnen trof is gestegen tot 300. In regeringskringen is het vermoeden geuit dat het aantal dodelijke slachtoffers kan oplopen tot 1.000. Het epicentrum van de aardbeving, die een kracht had van 7,7 op de schaal van Richter, lag 90 kilometer ten noorden van Manila, bij de toeristenplaats Baquio. Amerikaanse reddingsteams voerden vandaag met helikopters hulpgoederen aan naar het zwaar getroffen Baquio. De hulpverlening werd bemoeilijkt door enkele naschokken. In de stad zijn het universiteitsgebouw, een groot hotel en de overdekte markt ingestort. In de stad Cabanuatan kwamen ten minste 35 kinderen om toen hun school instortte. Reddingswerkers vertelden dat de afgelopen nacht 100 leerlingen konden worden gered maar dat een groot aantal vijftig tot honderd nog onder het puin zit. Op de foto een 17-jarig meisje dat beklemd ligt onder het puin van haar school. (Foto Reuter)