Wessanen

Koninklijke Wessanen nv heeft de onderhandelingen over de verkoop van Friwessa bv en de overname van Penn Dairies inc met succes afgesloten. De aandelen van het Zaanse olien- en vettenbedrijf Friwessa bv werden op 13 juli 1990 overgedragen aan Karlshamns ab te Karlsahamn (Zweden). Friwessa telt ruim 190 medewerkers en heeft een jaaromzet van fl. 225 mln. Op 12 juli 1990 werd Penn Dairies inc te Lancaster (Pennsylvania) overgenomen door Crowley Foods inc te Binghamton (New York), een dochtermaatschappij van Wessanen USA inc. De koopprijs is voldaan in contanten. Penn Dairies heeft met 315 medewerkers een jaaromzet van $70 mln.

Voorts zal naar verwachting overeenstemming worden bereikt over de verwerving van alle aandelen van bv Bakkerij Ben Rademaker te Soest door Wessanen Nederland bv. Betaling van de koopprijs zal plaatsvinden in contanten. Rademaker heeft een jaaromzet van fl. 10 mln en telt 55 medewerkers.