Verkeersdrukte door vakanties 'valt mee'

ROTTERDAM, 16 juli De verwachte verkeersdrukte als gevolg van beginnende vakanties in het weekeinde is meegevallen. Gisterochtend ontstonden er door de massale gang naar de stranden diverse files, maar het oponthoud was beperkt, aldus een woordvoerder van de Algemene Verkeersdienst van de Rijkspolitie in Driebergen. Tijdens het weekeinde kwamen vier watersporters om het leven. Door het fraaie zomerweer trokken honderdduizenden mensen gisterochtend naar de kustplaatsen. Vooral op de wegen naar Zandvoort en Zeeland ontstonden daardoor lange files. De totale lengte bedroeg vijftig kilometer. De politie telde negen aanrijdingen. Bij Amstelveen raakten vijf personen gewond bij een ongeluk.

Volgens een woordvoerder van de luchthaven Schiphol is de vakantiedrukte zonder veel problemen verwerkt. Van de 87 chartervluchten vertrokken er negen met meer dan twee uur vertraging. In het weekeinde kwamen vier mensen om door verdrinking. Zaterdag verdronk een 23-jarige Westduitser in een grindgat in het Limburgse Rijker. Een 29-jarige man uit Wageningen kwam gistermiddag om het leven in het Gat van Hagen in Slijk-Ewijk. Vermoedelijk is de man bevangen geraakt door de kou in het diepe water.

In de buurt van het eiland Pampus sloeg zaterdag een 42-jarige zeiler uit Utrecht van zijn jacht overboord. Hij werd uit het water gehaald, maar ondanks pogingen tot reanimatie overleed hij op weg naar het ziekenhuis. Een 16-jarige jongen uit Den Haag verdronk gisteren tijdens het zwemmen in de Schie in Rotterdam.