Van Halsteren Metaal koopt smeedspecialist in VS

ROTTERDAM, 16 juli Van Halteren Metaal in Bunschoten/Spakenburg heeft het Amerikaanse metaalbewerkingsbedrijf Transue en Williams Corporation overgenomen.

Transue en Williams heeft op het gebied van hooggekwalificeerd smeedwerk een vooraanstaande positie in de wereld. Het bedrijf, gevestigd in Alliance Ohio, heeft een omzet van 28 miljoen dollar en telt 220 werknemers.

Transue en Williams levert koolstofplaat, roestvrij staal en aluminium aan onder andere Boeing. Voor Van Halteren past de acquisitie in het streven om minder afhankelijk te worden van militaire produktie. Van Halteren maakt onder andere onderdelen van militaire voertuigen zoals loopwielen en tracks van tanks en heeft afnemers in Europa, de Verenigde Staten en het Verre Oosten. 'Door de internationale verbroedering zullen we het meer in de civiele sector moeten zoeken', zegt algemeen directeur I. Veerman van Van Halteren Metaal.

Met de overneming is het aantal produktiebedrijven van Van Halteren Metaal op acht gekomen: Bunschoten/Spakenburg (twee vestigingen), Soest, Zaandam, Ede, Singapore, Akron Ohio en Alliance Ohio. De totale omzet van het concern komt dit jaar uit op 125 miljoen gulden.

Uitbreiding van de produktiefaciliteiten is volgens Veerman noodzakelijk omdat toeleveranciers in West-Duitsland en Italie waar de meeste smeedspecialisten zijn geconcentreerd overvolle orderportefeuilles hebben.

Met de overneming van Transue en Williams krijgt Van Halteren de beschikking over 32 smeedhamer-machines (de grootste 40.000 pond).