Terrorist Daud zou in Oost-Berlijn verblijven

WEST-BERLIJN, 16 juli De Westberlijnse krant Berliner Morgenpost heeft gisteren gemeld dat de internationaal gezochte Arabische terrorist Abu Daud in Oost-Berlijn verblijft. Aangenomen wordt dat Daud onder andere het brein was achter de aanslag op de Israelische ploeg tijdens de Olympische Spelen van 1972 in Munchen. De krant zei dat het personeel van het Palast-hotel in Oost-Berlijn Abu Daud onmiddellijk herkende van foto's en dat hij regelmatig onder de gefingeerde naam 'Tareq' in het hotel verbleef. Volgens de Berliner Morgenpost kende het hotel sinds 1986 Dauds ware identiteit maar kreeg het personeel een zwijgplicht opgelegd. De Oostduitse autoriteiten zeiden gisteren niet te kunnen bevestigen of Daud op het ogenblik in Oost-Berlijn zit. Ze hebben een onderzoek ingesteld.

Oost-Duitsland heeft zaterdag Sigrid Sternebeck uitgeleverd aan West-Duitsland op verdenking van medeplichtigheid aan terrorisme. In een arrestatiebevel van vorig jaar werd ze ervan beschuldigd sinds 1977 lid te zijn geweest van de Rote Armee Fraktion (RAF). Sternebeck zou betrokken zijn geweest bij de moord op een Amerikaanse soldaat en een bomaanslag op een Amerikaanse luchtmachtbasis in 1985. Ze is het vierde RAF-lid dat zich in Oost-Duitsland ophield en nu is uitgeleverd. (Reuter, UPI)