Somalie laat 45 gevangenen vrij

MOGADISHU, 16 juli Een Somalische rechtbank heeft gisteren 45 Somaliers vrijgesproken die werden verdacht van het uitgeven van een manifest waarin was opgeroepen tot het afzetten van president Siad Barre. Dit heeft radio Mogadishu bekendgemaakt.

Het manifest, dat twee maanden geleden werd uitgegeven door een groep die zich de Raad voor Nationale Verzoening en Redding noemt, werd ondertekend door meer dan 100 mensen. Een aantal ondertekenaars werd vrijgelaten nadat zij hadden verklaard dat hun handtekening was vervalst, aldus de Somalische regering.

Voor het gerechtsgebouw braken gisteren rellen uit toen politie waarschuwingsschoten loste om een groep demonstranten uiteen te jagen. Volgens de radiouitzending maakten vandalen van de gelegenheid gebruik winkels te plunderen. Ooggetuigen zeiden dat de politie het vuur opende op de mensenmassa, waarbij een dode en gewonden vielen. (Reuter)